به گزارش راهبرد معاصر؛ وضعیت پرداخت کارت اعتباری به دارندگان غیرمستقیم سهام عدالت مشخص شد و بنا بر اعلام مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی از هفته آینده به دارندگان سهام عدالت که روش غیرمستقیم را انتخاب کردند کارت اعتباری پرداخت میشود. در ادامه زمان پرداخت کارت اعتباری به دارندگان غیرمستقیم سهام عدالت و شروط پرداخت کارت اعتباری سهام عدالت و نحوه اخذ کارت اعتباری سهام عدالت و همچنین شرایط دریافت کارت اعتباری سهام عدالت را می آوریم.
حسین فهیمی درباره نحوه پرداخت کارتهای اعتباری سهام عدالت افزود: اقدامات لازم برای پرداخت کارت اعتباری صورت گرفته است، اما به دلیل برخی ایرادات بین بانک و شرکت سپرده گذاری مرکزی، اعلام عمومی نشد با رفع این مشکل از ابتدای هفته آینده دارندگان سهام عدالت میتوانند به واسطه سهام عدالت خود، کارت اعتباری دریافت کنند.
وی ادامه داد: با ۷ بانک، تعامل صورت گرفت و بانک ملی پیشگام برای پرداخت کارتهای اعتباری به پشتوانه سهام عدالت است.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: در ابتدا سهامداران روش غیرمستقیم سهام عدالت که در سامانه سجام ثبت نام کردند و احراز هویت شدند درخواست بررسی دارایی را به شرکت سپرده گذاری ارسال و بعد از بررسی، شرکت سپرده کذاری به بانک ارسال میکرد و در نهایت بانک، سقف تضمین را تعیین میکرد و دوباره به شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال میشد.
وی اضافه کرد: کارهای اداری بین سپرده گذاری و بانکها بصورت دستی انجام میشد که تصمیم گرفتیم تا دارندگان سهام عدالت بتوانند با اپلیکیشن بانک ها، درخواست خود را ثبت کنند.
فهیمی گفت: دارندگان سهام عدالت که روش غیر مستقیم را انتخاب کردند باید در سامانه سجام ثبت نام کنند و احراز هویت شوند تا بتوانند ۶۰ درصد سهام خود را، دریافت کارت اعتباری کنند.
وی افزود: زمانی که دارنده سهام عدالت درخواست خود را میدهد، شرکت سپرده گذاری مرکزی، قیمت پایانی روز قبل سهام را مبنا برای تضمین قرار میدهد.
علیرضا ماهیار با بیان اینکه یکی از طرح هایی که برای توسعه سهام عدالت و اعطای تسهیلات به مشمولان سهام عدالت طراحی شد، اعطای کارت اعتباری بود، اظهار کرد: این کارت ها مخصوصا برای سهام دارانی که روش غیر مستقیم را برای مدیریت سهام عدالت خود انتخاب کرده بودند و تعداد آن ها حدودا ۳۰ میلیون نفر است، طراحی شده است.
به گفته او، این فرایند به صورت تمام الکترونیک از مبدا بانک های عامل تا مقصد که شرکت سپرده گذاری و بازار سرمایه هستند، خواهد بود.
ماهیار درمورد نحوه اخذ این کارت توضیح داد: مشمول سهام عدالت که روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده است، باید سجامی باشد و بعد از احراز هویت در اپلیکیشن های مربوط به بانک های عامل و پس از اینکه شرکت سپرده گذاری سجامی بودن فرد را برای بانک تایید کرد، می تواند دارایی خود را مشاهده کند و متوجه شود چقدر دارایی سهام عدالت دارد و متناسب با آن، فرم مربوطه را داخل سیستم بانک پر کند.
وی افزود: در واقع فرد بدون نیاز به مراجعه حضوری متوجه می شود که می تواند تا چه میزان تسهیلات دریافت کند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی درباره میزان تسهیلاتی که از سوی بانک ها اعطا می شود، گفت: برخی بانک ها ۶۰ درصد ارزش روز دارایی فرد و برخی تا ۱۰۰ درصد هم برای اعطای تسهیلات پیش بینی کرده اند که مکانیزم آن بستگی به بانک عامل دارد. در نهایت درخواست فرد به شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال می شود.
ماهیار گفت: این درخواست ها به صورت تجمعی بوده و بحث توثیق مکانیزه اتفاق می افتد و بعد از آن شرکت به بانک اعلام می کند که سهام فرد توثیق شد و بانک می تواند به سهامدار اعتبار دهد.
به گفته وی، برخی از بانک ها در نظر دارند این مبلغ را در قالب شارژ کردن کارت عادی مشتریان، برخی کارت خرید و برخی از طریق روش های نوین پرداخت شارژ کنند.
معاون شرکت سپردهگذاری مرکزی درباره سایر مزایای سهامداری و احراز هویت در سامانه «سجام» گفت: دریافت کارت اعتباری سهام عدالت منوط به احراز هویت سهامداران در سامانه «سجام» است.
با اعلام روابط عمومی شرکت سپردهگذاری مرکزی، علیرضا ماهیار افزود: سهامداران سهام عدالت در روش غیر مستقیم که شامل یک جامعه ۳۰ میلیون نفری می شوند باید برای استفاده از مزایای سهامداری در بازار سرمایه در سامانه «سجام» ثبت نام کنند و احراز هویت خود را به دو شیوه حضوری یا غیر حضوری انجام دهند تا بتوانند از کلیه مزایای سهامداری خود استفاده کنند.
جزییات مزایای سامانه «سجام»
وی درباره مزایای سهامداری گفت: شرکت در مجامع شرکت های سرمایه گذاری استانی که اخیرا شاهد برگزاری مجمع پنج شرکت سرمایه گذاری استانی بودیم و تا پایان سال برگزاری مجامع سایر شرکت ها به شکل الکترونیکی مشاهده خواهیم کرد و دریافت سود سهام که بوسیله سامانه «سجام» واریز می شود، از جمله مزایای ثبت نام در سامانه «سجام» و احراز هویت به شمار میرود و به شکل اساسی سود سهام سهامداران به شماره شبا و شماره حسابی که در سامانه «سجام» از سوی سهامداران ثبت شده است، واریز میشود.
نخستین گام سهامداران و دو راه احراز هویت
معاون شرکت سپردهگذاری مرکزی در پاسخ به این سوال که سهامداران سهام عدالت در نخستین گام باید چه کاری انجام دهند، افزود : سهامداران سهام عدالت باید در گام نخست با مراجعه به آدرس www.Sejam.ir نسبت به ثبت نام در سامانه «سجام» اقدام کنند و پس از انجام ثبتنام، یک بار برای احراز هویت حضوری به دفاتر پیشخوان الکترونیک منتخب، شبکه دفاتر کارگزاریهای بورسی، شعب بانک منتخب مراجعه کنند یا حتی سهامداران میتوانند با توجه به شرایط ویژه ای که کشور بخاطر کرونا با آن روبرو شده با استفاده از احراز هویت غیر حضوری که از خرداد ماه اجرایی شده، بدون نیاز به هیچ گونه مراجعه حضوری سهامداران میتوانند از داخل منزل یا محل کار بر اساس فناوری های نوین و هوش مصنوعی احراز هویت خودشان را انجام دهند.
استقبال ۶۰ درصدی از احراز هویت غیر حضوری
معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی تصریح کرد: آمارها نشان می دهد که بیش از ۶۰ درصد احراز هویت سهامداران بوسیله احراز هویت غیر حضوری به شیوه الکترونیکی و برخط انجام میگیرد و این مساله نشان میدهد که سهامداران از این طرح بشدت استقبال کردهاند.
ثبت نام ۲۳ میلیون سهامدار در «سجام»
وی با اعلام این که تا روز گذشته مجموع ثبتنام کنندگان در سامانه «سجام» به بیش از ۲۳ میلیون سهامدار رسیده، در ارتباط با احراز هویت الکترونیک هم گفت: برای احراز هویت الکترونیک، داشتن کارت ملی هوشمند یا برگه رسید دریافت کارت ملی هوشمند که کد پیگیری در آن ذکر شده ضروری است و سهامداران میتوانند براحتی با استفاده از مراکز احراز هویت الکترونیک که در سامانه سجام لیست و اطلاعات آن موجود است نسبت به احراز هویت به صورت الکترونیک اقدام کنند.